Vegyes zöldségleves húsgombóccal

vegyes_zoldseg_leves
Feltöltő: Oliv (eredeti recept forrása:Gaby53 www.mindmegette.hu)

Hozzávalók 5 főre:

25 dkg kifejtett zöldborsó
25 dkg karalábé
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
1 kis vöröshagyma
1/2 dl olaj
őrölt bors
őrölt paprika
kevés ételízesítő (a kedvenc)
petrezselyemzöld - aprítva

A húsgombóchoz:
25 dkg darált hús
1 db vízben áztatott zsemle
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma - finomra aprítva
1-2 gerezd fokhagyma - zúzva,aprítva
őrölt paprika
csipet majoránna
őrölt bors

kevés zsemlemorzsa, ha laza a húsmassza
petrezselyemzöldje - aprítva 

Elkészítés:

A darált húst összekeverem a húsgombóc többi hozzávalóival, pihentetem, ameddig a levest félig elkészítem.
 A zöldségeket kb. egyforma darabokra aprítom. Felhevített olajban, magas hőfokon, sűrűn kevergetve a vöröshagymával dinsztelem kb. 5-10 percig. Elkeverem a fokhagymával, a liszttel is meghintve átkeverem. Megszórom kevés pirospaprikával, felengedem kb. 1,5 liter vízzel, sózom, borsozom.
Amint forr, vizes kézzel diónyi gombócokat formázok a húsmasszából, a levesbe engedem, együtt főzöm kb. 15 percig csendesen. A végén hozzáadom a petrezselymet is, de már nem forralom.

 

 

impulziv 1