Ribizke krémleves habgaluskával

ribizli_kremlevesFeltöltő: Chilii (eredeti recept forrása:erkov www.dolgosmama.freeblog.hu)

Hozzávalók 4 főre:

50 dkg ribizli /mirelit/
12-15 dkg cukor
vanília aroma vagy kivonat
2 tojás
1 dl tejföl



Elkészítés:

A ribizlit annyi vízben teszem fel főni, amennyi ellepi. Felforralom, és főzöm 15-20 percet. Leszűröm, és hagyom lecsepegni, de nem passzírozom. A leszűrt levet visszateszem a tűzre, hozzáadom a vaníliát és cukrozom (az össz. cukor 2/3-val). A tojások sárgáját kikeverem a tejföllel. A forrásban lévő levest a hőkiegyenlített tojásos tejföllel behabarom, és beforralom.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és rorrásban lévő vízbe szaggatva kifőzöm.

impulziv 1