Fűszeres sertésszűz egyben sütve, baconbe tekerve
Feltöltő: Oliv(eredeti recept forrása: Ekesandi, www.mindmegette.hu)
Hozzávalók:
1 csík szűzérme
szeletelt bacon
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
durvára darált színes bors
kakukkfű
Himalája só
olaj
A körethez:
4 dl rizs
2 dl vegyes zöldség
7,5 dl víz
só
olaj
Elkészítés:
A szűzérmét megmosom, letisztítom, majd kevés forró olajban, serpenyőben pár perc alatt minden oldalát megpirítom.
Ezután tálcára teszem, amire kiterítettem a baconszeleteket. A húst fűszerezem )só, bors, reszelt fokhagyma, kakukkfű és apróra vágott újhagyma). A szalonnaszeletekkel körbetekerem, a tetejére lezárásként 1 szeletet fektetek. Hőálló kisebb tepsibe teszem, amibe előtte sütőpapírt tettem, meglocsolom pár kanál olajjal (abból, amiben kisütöttem a húst). Végül alufóliával letakarom.
Előmelegített 200 C fokos sütőbe tolom, és 70 percig sütöm. Ezután a fóliát lehúzom róla, és további 15 percet sütöm. Amikor elkészült, kiemelem egy lapos tányérra. Pár perc pihentetés után szeletelhető.
A körethez olajban megpirítom a zöldségeket, majd a megmosott, lecsepegtetett rizst is hozzáadom, pár percig kevergetem, majd forró vízzel (ami majdnem a duplája mennyiség, mint a rizs) felöntöm, lefedem, és hagyom, hogy magától elkészüljön. A lángot 1-2 perc után kikapcsolom alatta.
A szeletelt húst a zöldséges rizzsel tálalom.