Fűszeres sertésszűz egyben sütve, baconbe tekerve


sertseszuz_baconnalFeltöltő: Oliv(eredeti recept forrása: Ekesandi, www.mindmegette.hu)

Hozzávalók:

1 csík szűzérme
szeletelt bacon
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
durvára darált színes bors
kakukkfű
Himalája só
olaj
A körethez:
4 dl rizs
2 dl vegyes zöldség
7,5 dl víz

olaj


Elkészítés:

A szűzérmét megmosom, letisztítom, majd kevés forró olajban, serpenyőben pár perc alatt minden oldalát megpirítom.
 Ezután tálcára teszem, amire kiterítettem a baconszeleteket. A húst fűszerezem )só, bors, reszelt fokhagyma, kakukkfű és apróra vágott újhagyma). A szalonnaszeletekkel körbetekerem, a tetejére lezárásként 1 szeletet fektetek. Hőálló kisebb tepsibe teszem, amibe előtte sütőpapírt tettem, meglocsolom pár kanál olajjal (abból, amiben kisütöttem a húst). Végül alufóliával letakarom.
Előmelegített 200 C fokos sütőbe tolom, és 70 percig sütöm. Ezután a fóliát lehúzom róla, és további 15 percet sütöm. Amikor elkészült, kiemelem egy lapos tányérra. Pár perc pihentetés után szeletelhető.

A körethez olajban megpirítom a zöldségeket, majd a megmosott, lecsepegtetett rizst is hozzáadom, pár percig kevergetem, majd forró vízzel (ami majdnem a duplája mennyiség, mint a rizs) felöntöm, lefedem, és hagyom, hogy magától elkészüljön. A lángot 1-2 perc után kikapcsolom alatta.

A szeletelt húst a zöldséges rizzsel tálalom.

kysenshop.hu

Hirdessen nálunk!

 

Bővebb információ az

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail

címen, vagy a kapcsolat

menüpont alatti

telefonszámon!

 _