Túrógombóc fagyi tejfölhabbal:

 

Feltöltő: Muki (eredeti recept forrása: www.nosalty.hu)

Hozzávalók 4 főre:turogombocfagyi1

4 tojás sárgája
10 dkg kristálycukor
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 ek gríz
25 dkg krémes túró
reszelt citromhéj
csipet só
5 dkg Albert keksz
3 dkg vaj
1 pohár tejföl
1 dl habtejszín
1 tasak habfixáló
5 dkg porcukor

 

Elkészítés:

A tejszínt és a mascarponét összemelegítjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját. Belekeverjük a grízt és lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval. Hozzáadjuk a cukros tojást, alacsony hőmérsékleten sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. Belekeverjük a túrót. Lehűtjük teljesen hidegre (hűtőben, kb. egy óra). Az előzőleg 8 órán át mélyhűtőben tartott fagyigépbe töltjük a masszát, fél óra, és kész. Ahhoz, hogy formás gombócokat kapjunk, további egy órára betesszük a kicsit még lágy krémet a mélyhűtőbe, így annyira megkeményedik, hogy a fagyis kanállal szépen tudjuk formázni.

Tejfölhab készítése:
A tejfölt, a tejszínt, a porcukrot és a habfixáló port kézi mixerrel kemény habbá verjük, és mehet a hűtőbe állagjavulni.

Morzsa készítése:
A kekszet ledaráljuk.
Serpenyőben, forró vajon átforgatjuk (pont, mint a zsemlemorzsát).

Tálalás:
A fagyis kanalat forró vízbe mártjuk, megformázzuk a gombócokat, tetejére jöhet a tejfölhab és a kekszmorzsa. 

Hirdessen nálunk!

 

Bővebb információ az

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail

címen, vagy a kapcsolat

menüpont alatti

telefonszámon!

 _